Jan Erkelens

Iedereen kan tegenwoordig foto's maken. Met sommige telefoons kun je net zulke mooie plaatjes maken als met een digitale compactcamera. En iedereen heeft wel een buurman die alles wat hij ziet met zijn digitaaltje direct op internet kan zetten. Waarom zou ik nog een fotograaf inhuren? Een veel gestelde vraag. We leven in een wereld waarin we overstelpt worden met beelden. Fotograferen is echter toch een vak.

Schrijven met licht

Letterlijk betekent fotograferen schrijven met licht. Je kunt mooi kalligrafie schrijven of je kunt snel een bord voor de markt maken met een tekst van de aanbieding van deze week. Beide voldoen. Maar wil je mooi kunnen schrijven en dan bedoel ik bijvoorbeeld een mooie reportage van de bedrijf, of huwlijksdag, of wellicht goeie interieurbeelden, dan heb je daar toch echt een professionele fotograaf voor nodig. Een fotograaf die weet wat hij doet, en die zijn professionele apparatuur helemaal onder controle heeft. Zo word je uitgenodigd om straks wat langer te kijken naar de uiteindelijke afbeelding. Het beeld vertelt een verhaal. Het verhaal wat je wil vertellen. Het verhaal van uw bedrijf, of het verhaal van jullie bruiloft, het verhaal met een uitgesproken stijl van de fotograaf.

Fotografieopleiding

Jan Erkelens is een fotograaf die na een fotografieopleiding in Ede nog twee jaar Fotografische Vormgeving in Amsterdam heeft gestudeerd. In Ede heeft hij nog les gehad in analoge fotografie en heeft hij de overgang naar de "digitale doka" meegemaakt. Voor de beheersing van de basis van het vak vindt Jan het heel fijn dat hij in beide achtrergronden les heeft gehad, hoewel hij een typische exponent is van de nieuwe Einsteingeneratie voor wie de iPhone en de Macbook onmisbare instrumenten zijn.